Председник Ирана Ебрахим Раиси одложио је своју планирану посету Анкари и разговор са турским лидером Реџепом Тајипом Ердоганом због, како наводе либански медији блиски проиранским групама, неслагању по питању будућих односа са Израелом.

Према писању ових медија, Техеран је тражио од Анкаре да се придружи напорима за прекидање свих економских веза са Тел Авивом, у покушају да изазове шири одговор у муслиманском свету. Но Ердоган није био заинтересован за ово, што није изненађење с обзиром на то да се спољна политика актуелног турског председника темељи на само једном критеријуму — сопственој користи.

Док се Ердоган позиционира као заштитиник Палестине, одбијајући политичке контакте са властима Израела и оптужујући исте за ратне злочине пред међународним институцијама, Турска наставља да одржава блиске економске односе са Тел Авивом, а високо рангирани званичници владајуће странке у Турској који су уједно и Ердоганови блиски лични пријатељи, настављају да склапају врло уносне договоре са Израелом.