У раним јутарњим часовима, потпора железничког моста у Самарској област РФ оштећена је у експлозији импровизоване експлозивне направе, при чему су још најмање две сличне бомбе кућне израде пронађене на самој прузи недалеко од места инцидента.

Иако експлозија није била довољно моћна да сруши мост, према прелиминарним информацијама, ремонт ће бити неопходан пре него што његова даља употреба буде могућа.

Позадина догађаја

Јасно је да нема много недоумица око тога ко је наручилац, ако не и извршилац терористичког напада — и ово је апсолутно у складу са изванредном анализом Андреја Медведева о којој смо писали раније.

Према мишљењу руског војног новинара, интензивирање терористичких делатности Кијева ће, уз ударе по руској инфраструктури представљати основу офанзивних дејстава ОСУ током 2024.

И ово тешко да је изненађење — упркос губитку вере у могућности победе на бојном пољу, колективни Запад наставиће са покушајима да на неки начин оправда своја улагања у кијевски режим, што на првом месту подразумева смањење борбених капацитета армије РФ свим расположивим средствима.