Наставак жестоких борби под Авдејевком; потврђени успеси армије РФ у Ивановском; центар Новомихајловке под руском контролом

Авдејевски правац

Борбе под Авдејевком настављају се несмањеним интензитетом — током јучерашњег дана, руске снаге успешно су уништиле још један амерички Абрамс јужно од насељеног пункта Бердичи.

Истовремено, овај успех представља потврду тога да не само што ОСУ задржавају одређене снаге на простору између нп Бердичи и Орловка, већ и успешно уводе резерве на овом правцу кроз Семјоновку.

Руска авијација јуче је такође извела масовно бомбардовање непријатељских утврђења северно од Авдејевке, у рејону насељеног пункта Очеретино — ово може представљати покушај ликвидације новопридошлих резерви, али и припрему за евентуалну офанзиву на север.

Артјомовски правац

Такође су потврђени и успеси армије РФ у Ивановском (Красном), југозападно од Артјомовска — руске снаге овде су прошириле зону контроле, потискујући непријатеља ка југозападној периферији града.

Јужнодоњецки правац

Објављени снимци из Новомихајловке омогућили су потврду руске контроле над простором око Храма Архангела Михаила у центру села.

Ореховски правац

Жестоке борбе воде се и у Работином где је непријатељ пребацио резерве у покушају стабилизације форнта и повратка контроле над руинама школе у центру села — ОСУ у овоме, међутим, нису имале успеха.

У рејону Вјербовог, борбе су попримиле позициони карактер након остварења одређеног напретка у смеру Мале Токмачке — извори са терена јављају о високом интензитету удара са циљем смањења борбеног потенцијала непријатеља пре наставка офанзиве.

Ваздушни удари

У ноћи између суботе и недеље, руска авијација и ракетне јединице извели су низ удара на места концентрације снага ОСУ у Харковској и Сумској области, као и на окупираним територијама ДНР. Према прелиминарним информацијама, удари су били високо ефикасни, са потврђеном ликвидацијом више од 120 непријатељских војника (укључујући ту и мањи број официра).

Истовремено, ОСУ су извршиле један од најмасовнијих удара на Крим у ком је, према неким информацијама, учествовало и до 36 беспилотних летилица. Руска ПВО показала се изванредно, обарајући све циљеве, мада су олупине два дрона пале недалеко од њихових вероватних циљева — постројења за складиштење нафте и аутопута.