Према информацијама које је потврдило неколико извора блиских јединицама на терену, руске снаге пробиле су другу одбрану ОСУ у Ивановском (Красном), југозападно од Артјомовска, на правцу ка Часов Јару.

Идентично ситуацији са насељеним пунктом Тоњенко под Авдејевком, и ова информација за сада остаје непотврђена, али може имати изузетан значај уколико се покаже као тачна.

Импликације

Док би улазак руских снага у центар Ивановског био изванредна вест, много значајније је питање узвишења северно од града — контрола над системом утврђења ОСУ изграђеним на овој линији представља кључ за контролу над градом.

Уколико се руске снаге заиста пробијају ка центру Ивановског, то би значило да постоји велика вероватноћа да је остварен успех и северно од града — у супротном, непријатељска артиљерија имала би предност над руским снагама у низини.

А, уколико је систем одбране ОСУ северно од Ивановског нарушен, преузимање града постаје само питање времена — а, са ослобођењем Ивановског, армија РФ имаће отворен пут на Часов Јар.