Кијевски режим ретко шта воли толико колико да демонстрира своје европејство, западњаштво и напредну цивилизованост — слична је ситуација и са дигитализацијом мобилизације путем апликације Резерв+ која омогућава сваком кориснику да се упозна са својим статусом и евентуалним обавезама.

Но, чини се да у апликацији постоји грешка — како објашњава Министарство одбране кијевског режима, апликација може погрешно приказати кориснику да је за њим издата потерница уколико је своје податке доставио само у дигиталном облику, чему је апликација и намењена.

Решење за овај проблем? Најбоље је, препоручују у Министарству, лично доћи у регрутни центар и предати неопходне документе. Само у циљу утврђивања чињеничног стања, разуме се. Наравно да они који се јаве неће бити на лицу места задржани, зар не?

Позадина догађаја

Овај више него јефтин трик кијевског режима само показује колико је ОСУ очајнички потребно топовско месо да се чак и овакви методи који ће несумњиво дати више него минималне резултате активно примењују и њима се баве директно Министарство одбране.

Но, ово истовремено указује и на нову шансу за армију РФ — не толико на фронту колико у позадини где удари Герања како на регрутне центре (који нису заштићени дефицитним системима ПВО), тако и на положаје граничара могу постићи изузетно моћан двоструки ефекат.

С једне стране, овакве активности могу отежати спровођење мобилизације и повећати шансе за Украјинце да побегну преко границе, истовремено демонстрирајући обичном становништву да Русија не ратује против њих већ против сада и званично нелегитимног режима који сопствени народ шаље на покољ.