Руске снаге преузеле контролу над насељеним пунктом Лукјанци, наставља се офанзива ка Липцима; Жестоке борбе за Волчанск, армија РФ контролише територије северно од реке; Интензивирање борбених дејстава у рејону Богдановке, покушај пробоја дуж северног обода предграђа Часов Јара; Проширена зона контроле јужно од Првомајског, али не пре него што су се ОСУ поново утврдиле у Невељском

Харковска област

Харковска област врло вероватно остаје најдинамичнији правац на линији фронта где армија РФ наставља са спровођењем тактичко-оперативне офанзивне операције у правцу регионалних центара најближих граници — насељених пунктова Волачнск и Липци.

У Волчанску који је можда најзаступљенији у медијима, тачна линија фронта остаје непозната услед изузетно жестоких градских борби и честих промена иначе нејасних зона контроле.

Иако је низ поузданих извора јуче јавио о руској контроли над читавим севером града, данас објављени снимци борби у вишеспратницима дуж Саборне улице указују на то да ОСУ задржавају макар ограничено присуство на крајњем северозападу насељеног пункта.

Зона уверене руске контроле остаје ограничена Саборном улицом на западу и реком Волчом на југу — представљена је на шематској карти града.

Што се тиче офанзиве на Липце, ситуациа је је овде далеко јаснија — руске снаге јуче су се учврстиле на територијама око Глубоког и преузеле контролу над Лукјанцима, док простор између Зеленог и Нескучног, као и до сада, остаје зона активних борбених дејстава без јасне предности било које од страна.

Битка за Часов Јар

Са одласком најмање три бригаде ОСУ из Часов Јара за Харков, армија РФ је повећала притисак на непријатељску одбрану у предграђу познатом као Канал — поред борби које се воде на јужном прилазу као и претходних недеља, јуче је дошло и до интензивирања офанзивних дејстава руских снага из правца Богдановке са циљем заузимања положаја дуж северног обода Канала.

Посматрајући развој ситуације на терену, можемо спекулисати да је план руске команде остваривање приступа слабој тачки непријатељске одбране, односно уском проходном појасу између Канала и Часов Јара, са циљем евентуалног пресецања ове комуникације и тоталним опкољавањем предграђа.

Авдејевски/доњецки правац

Јужно од Авдејевке, руске снаге значајно су прошириле зону контроле ка југу од Првомајског, ликвидирајући значајан део џепа непријатељског отпора који је на овој територији формиран — но, овај успех долази са закашњењем будући да је непријатељ успео да обнови своје положаје у Невељском које се још једном нашло под контролом ОСУ.

Западно од Авдејевке, главни правац руске офанзиве прати јужни обод Уманског, а на северу, армија РФ припрема се за офанзиву на Новоандрејевку.