Упркос покушајима НВО сектора, прозападне опозиције и радикала координисаних од стране западних амбасада да блокирају прилазе грузијском парламенту и тако онемогуће треће читање закона о страним агентима, полиција је до јутра успела да уклони барикаде и потисне окупљене ка Тргу Европе одакле су се сами разишли након почетка кише.

Импликације

На тај начин, прозападне снаге изгубиле су и последњу шансу да блокирају представљање спорног закона на пленарном заседању парламента које ће се одржати сутра и где ће закон, по свему судећи, бити усвојен.

Но, прерано је прогласити победу — иако закон укључује клаузулу која онемогућава примену председничког вета, нема сумње да ће председница државе, која је иначе грађанин Француске, учинити све што је у њеној моћи не само да спречи спровођење закона у пракси, већ и да се обрачуна са парламентом који се показао као исувише суверен за укусе налогодавца званичног Тбилисија.

Уколико се сетимо да је усвајање истоветног закона у Киргизији довело до покушаја извођења државног удара у мање од 7 дана од ступања закона на снагу, чини се основаним претпоставити да је и ситуација у Грузији и даље далеко од разрешене.