Армија РФ увела тенковске јединице на бојно поље северно од Авдејевке у циљу поравнања линије фронта и заштите рањивих истурених позиција, тактички успеси руских снага у Нетајловом; Почеле градске борбе у централним деловима Красногоровке, пробијена одбрана ОСУ источно од града; Ново интензивирање борбених дејстава на јужном фронту, армија РФ избила на северну периферију Работиног

Авдејевски правац

Током јучерашњег дана, основна активност армије РФ северно од Авдејевке била је проширење зона контроле у циљу поравнања линије фронта и последичне заштите рањивих истурених позиција од потенцијално веома опасних удара на бок и пресецања линија снабдевања.

Овај задатак остварен је веома успешно захваљујући тенковским јединицама које су у рекордно кратком року потиснуле непријатеља са положаја на источној периферији и у пољима у ширем рејону Очеретиног, као и јужно од Новобахмутовке.

Ситуација се развија динамично и знатно јужније где су улазак руских снага у Нетајлово потврдили чак и непријатељски извори, признајући да се приближно трећина територије насељеног пункта налази под руском контролом.

Битка за Красногоровку

Иако је битка за Красногоровку далеко од завршене, армија РФ уверено задржава иницијативу и наставља да развија успех, напредујући из индустријске зоне ка централним градским квартовима где се у овом тренутку воде изузетно жестоке борбе.

Извори са терена такође су потврдили пробој непријатељске одбране источно од града где су јединице армије РФ успешно заузеле значајан број добро утврђених позиција непријатеља, позиција које су формиране током претходних десет година што указује на то да се ОСУ заиста суочавају са мањком ресурса и озбиљним организационим проблемима.

Како пише руски Телеграм канал Рыбарь, скорашњи успеси руских снага на авдејевском и ширем доњецком правцу, укључујући ту и напредак у Красногоровки, довели су до смањења броја удара на цивилне циљеве у Доњецку за око 30%.

Јужни фронт

Током јучерашњег дана такође смо могли видети значајно интензивирање борбених дејстава на ширем јужном фронту — објављени снимци са средстава објективне контроле омогућили су потврду информације да су руске снаге успеле да достигну северну периферију Работиног, мада у овом тренутку није познато да ли се радило о привременом успеху или успешном учвршћивању на новим позицијама (што је, имајући на уму готово потпуно уништење села веома изазован задатак).

Такође су се појавили многобројни снимци деловања руске авијације, укључујући ту како авионе наоружане навођеним бомбама, тако и хеликоптере по циљевима у Макаровки, Урожајном и Работину.