Руске снаге успоставиле контролу над читавом територијом насељеног пункта Новобахмутовка, непријатељ се повлачи ка Соловјеву; Борбе се настављају на крајњем северу и западу насељеног пункта Очеретино, ОСУ по свему судећи и даље присутне у циглани; Интензивирање удара на утврђења ОСУ на југу Красногоровке

Авдејевски правац

Вероватно медијски најиспраћенији догађај јучерашњег дана било је тријумфално подизање застава 15. механизоване бригаде 2. комбиноване армије Централног војног округа и специјалног одреда Арбат изнад Новобахмутовке чиме је и званично потврђен прелазак насељеног пункта под руску контролу.

Извори са терена такође јављају да се ОСУ, очекивано, повлаче у Соловјево које ће готово сигурно бити следећа тачка сукоба на овом правцу.

Но, пре даље офанзиве на запад, армија РФ мора ликвидирати непријатељско присуство на крајњем западу Очеретиног — упркос томе што се већ други дан појављују наводи о потпуном ослобођењу села, ОСУ задржавају присуство како на северној периферији, тако и на западној у рејону циглане као последњег утврђеног положаја у селу.

Доњецки правац

Жестоке борбе се настављају и на југу Красногоровке где су руске снаге јуче значајно интензивирале артиљеријске ударе на утврђења ОСУ у индустријској зони на улазу у град, а такође је забележен и већи број летова авијације.

Ситуација у Красногоровки све више подсећа на прву фазу битке за Авдејевку — армија РФ у жестоком бомбардовању покушава да уништи непријатељске утврђене положаје и олакша предстојећу офанзиву.

Но за разлику од Авдејевке где је коксара АКХЗ преузета без борби, након сламања система одбране ОСУ у самом граду, у погледу Красногоровке директни удар на индустријску зону није могуће избећи.