Командант чеченског специјалног одреда Ахмат, Апти Алаудинов јуче је саопштио да ће око 3.000 бивших припадника ПВК Вагнер ступити у редове Ахмата и убрзо се поново наћи на бојном пољу.

Алаудинов је изнео ове тврдње у присуству једног од значајних команданата ПВК, познатог као Ратибор што даје значајну тежину његовим тврдњама.

Притом, према његовим речима, Министарство одбране већ је издвојило средстава за реализацију овог плана, и решавање преосталих организационих питања очекује се већ у наредним данима.

Позадина догађаја

Они који нас читају од раних дана канала знају да Админ сматра специјални одред Ахмат једном од најефикаснијих јуришних јединица, одмах уз ПВК Вагнер. Стога, ова информација не може да не радује.

Истовремено, имајући на уму за сада нереализоване планове о интеграцији ПВК Вагнер у редове Росгвардије указује на то да Министарства унутрашњих послова и одбране нису успела да реше унутрашње несугласице, те да Ахмат представља алтернативно решење.

Стога, ова вест уједно представља назнаку тога да, упркос значајном напретку од 2022, Русији још увек предстоји решење низа бирократских, административних и других унутрашњих проблема типичних за постсоцијалистичку државну управу.