Успеси руских снага у нп Бердичи; жестоке борбе на југу Семјоновке; повећана активност ВКС на линији Терни - Јамполовка

Авдејевски правац

Током јучерашњег дана, у изузетно жестоким борбама руске снаге поново су потиснуле непријатеља из центра насељеног пункта Бердичи, тако проширујући своју зону контроле.

Према информацијама са лица места, руске оклопне јединице представљале су главну ударну песницу која се кроз непријатељску одбрану пробила ка северној периферији села, приморавајући снаге ОСУ да напусте део положаја ка истоку како би избегле да буду одсечене.

Такође се наставља руска офанзива на Семјоновку — заузимање овог насељеног пункта представља тренутни главни стратешки задатак армије РФ западно од Авдејевке будући да ће контрола над територијом села означити ликвидацију последњег упоришта ОСУ на овом правцу.

Тачна линија фронта на југу Семјоновке, међутим, остаје непозната.

Линија Јамполовка – Терни

Западно од Кременаје, армија РФ спроводи припреме за јуриш на насељени пункт Терни и последично избијање на обалу реке Жеребец — током јучерашњег дана, руска авијација први пут је бомбардовала положаје ОСУ на територији села.

Главни стратешки циљ руских снага на овом правцу јесте ликвидација присуства ОСУ на источној обали реке Жеребец, односно преузимање контроле над линијом Торско – Јамполовка – Терни – Невско – Макејевка.

Ваздушни удари

У првој половини дана, беспилотна летилица ОСУ погодила је зграду Министарства унутрашњих послова у Белгороду, док су руске балистичке ракете погодиле циљеве у Херсону, Николајеву и Запорожју.

У вечерњим часовима, ОСУ су извеле нови масовни удар на Белгород, а руски стратешки бомбардери и ударни дронови Герањ поразили су циљеве у Одеској области.