Упркос јучерашњем неуспеху ОСУ у покушају пробоја границе са Белгородском и Курском облашћу, слични покушаји наставили су се и данас, мада приметно мање амбициозни — непријатељ у овом тренутку избегава употребу технике у близини границе и малим групама покушава да се инфилтрира на руску територију, али без успеха.

Ваздушни удари ОСУ


Такође се наставља кампања терорисања цивилног становништва. Руска ПВО оборила је више од 60 непријатељских БПЛ док су неки достигли своје циљеве — продавнице и стамбене зграде.

Озбиљнији напади извршени уз помоћ ударних дронова Mugin-5 усмерени су на енергетске објекте не само у приграничју, већ широм Русије — према прелиминарним информацијама, мања оштећења рафинерије изазвана су олупинама дронова у Ростовској области, а директан погодак забележен је на рафинерији у Рјазању.

Информациони фронт

Милитантни квислиншке Легије Слобода Русије глуме контролу над нп Тјоткино

Кампања дезинформација такође се наставља несмањеним интензитетом, али са комично неуспешно — објављени снимак који је требало да демонстрира контролу непријатеља над селом Тјоткино снимљен је у врло препознатљивом селу Рижјовка Сумске области због чега је снимак исмејан не само у Русији већ и у Украјини.